HjemNyheterBåtenReiseruteBilderMannskapetLenkerGjestebokKontakt

nyheter - dagbok

2005

Karibia

 

I Karibia

Beguia Julen og Nyttår 2005


Julen ble feiret på Bequia, øyen i Grenadine. Lille Julaften pyntet vi litt inne i båten med røde bånd, små nisser og julehjerter kjøpt på Las Palmas.
Vi har litt minimalt med julepynt, har vanskelig å få noen julestemning med 30 grader og sol samt 27 grader i sjøen. Noen båter har virkelig mye julepynt både inne og ute, ja hele mastene kan være julelys. På land har de hengt opp julelys i palmene, ja noen svære lysende reinsdyr og sleder har de fått plass til. Kvelden fikk vi besøk av Fatuhiva for en gin og tonic og en hyggelig aften.

Julaften var som alle andre dager her, ingen snø og julegave stress. I Juletradisjon så ble det julegløgg hos Marianne, det var møtt frem en anselig samling skandinavere - som vanlig. Marianne er norsk og strandet her på øyen for 15 år siden etter et forlis i egen seilbåt, vi kjøpte boken av henne, Fredag, en morsom bok.

Julaften pakket vi opp pakkene med bøker og lydbøker hjemme fra, det var stor lykke og mange dager med lesing og lytting.

Etter mørkes frembrudd dvs kl 1800 ble det grilling på stranden, 30- 40 skandinaver var møtt frem. Vi smakte på akevitten og kanskje kom det frem at det kunne være jul, i alle fall var det julesmak. Å sitte i sanden under palmene og med bena i vannet å se stjernene over seg minner lite om hjemmelige Jul.

1 Juledag gikk vi en tur over til Frendship Bay en flott bukt på andre siden av øyen. Her fant vi en fin restaurant og de hadde koldtbord så det ble en fin middag i fine omgivelser. Frendship Bay hotell var drevet av en svensk
dame og vi fikk en omvisning på hotell området, veldig koselig.

2 Juledag ble bading og snorklig med Sedna.

Romjulen gikk med til bading og en tur nordover på øyen hvor vi besøkte et skillpaddehjem hvor de tok vare på skillpadde unger og holdt de i hele 4 år før de ble sluppet fri.


Nyttårsaften ble som Julaften, grilling på stranden igjen. Forskjellen var litt fyrverkeri, eller det var vel helst gamle nødraketter som ble skutt opp.